Despre mine

Fotografia mea
TARGOVISTE, DAMBOVITA, Romania
Bine ati venit pe blogul meu! Numele meu este Raluca si sunt make-up artistul care-ti face ziua minunata.Am absolvit scoala de machiaj profesional Cotimanis http://www.scoalademachiaj.ro/ scoala cu renume in Romania, scoala unde profesionistii pregatesc profesionisti. Stiu ca se spune ca o imagine face cat o mie de cuvinte si de aceea prefer sa las imaginile sa vorbeasca in locul meu.Aici veti gasi o prezentare a muncii mele si sper din tot sufletul sa ajunga si la voi pasiunea cu care fac aceasta meserie .

joi, 20 octombrie 2011

Masti pentru tenul normal

   Nu ai timp sau nu iti permiti sa mergi la salon!?Atunci solutia este sa te ingrijesti acasa!
Oboseala, frigul de afara, razele solare, problemele de sanatate, stress-ul si trecerea anilor lasa urme vizibile pe corpul si tenul tau. Solutia acestei probleme este chiar in bucataria sau gradina ta.
Mastile naturale pentru fata se prepara din cele mai simple produse si, in plus, procesul este unul rapid, usor si foarte putin costisitor.

       Masti pentru tenul normal:

Persoanele cu tenul normal sunt cele mai favorizate, deoarece el este hidratat, nefiind nici gras si nici uscat. Pentru acest tip de ten, se folosesc de obicei masti de intretinere care sa-l hidrateze, revigoreze si catifeleze, pe baza de: morcovi, miere, piersici, petale de trandafir, papaya, portocale, banane, capsuni, castraveti, migdale, lapte, lamaie verde, oua, ulei de masline sau iaurt natural.

Pentru a avea un ten frumos, nu este suficient numai sa te demachiezi in fiecare seara si sa folosesti creme hidratante adaptate tipului tau de ten. Fata ta are nevoie o data sau de doua ori pe saptamana de o masca revigoranta si hranitoare.

Inainte de aplicarea unei masti, trebuie sa stii urmatoarele lucruri:

-Curata bine fata si gatul cu un lapte demachiant sau o lotiune tonica fara alcool pentru ca rezultatul sa fie pe masura asteptarilor!

-Prinde bine parul la spate, ca sa nu te incomodeze in niciun fel.

-Aplica masca pe toata suprafata fetei, exceptand ochii si buzele. Pe buze poti da cu miere simpla pentru finete si catifelare.

-Dupa aplicarea ei, incearca sa stai cat mai relaxata, cu lumina slaba si pune-ti pe ochi doua rondele de castraveti (sau doua pliculete de ceai de musetel, galbenele sau tei, umezite si incalzite usor). De cele mai multe ori, masca se tine pe fata aproximativ 20-30 de minute.

- Asigura-te ca o indepartezi bine de pe piele.

De asemenea, evita folosirea produselor cosmetice de orice fel timp de 2-3 ore dupa indepartarea mastii. Masca minune!

*Pe baza de iaurt, putem prepara o masca revigoranta pentru ten normal:

- 2 linguri de iaurt gras,
- o lingura de miere,
- o lingura buna de ulei de masline.Incalzim mierea 30 de secunde la cuptorul cu microunde, o amestecam cu iaurtul si la sfarsit turnam in fir subtire uleiul. Vom obtine o pasta omogena, pe care o aplicam calduta, imediat dupa preparare. Se lasa sa actioneze 15 minute si sa clateste cu apa rece. Alteranta rece-cald va da fermitate tenului si ii va imbunatatii tonusul

   Masti pentru catifelare

*Aplica pe fata o pasta cu banana si capsune pentru a conferi tenului tau finete.
*Se dau prin razatoarea mica cateva felii de papaya si mango si se adauga doua lingurite de miere, se omogenizeaza si se aplica pe piele. Dupa 30 de minute se indeparteaza si se clateste cu apa calduta.
*Se freaca bine doua linguri de miere cu doua linguri de ulei de masline sau de porumb si se intinde pe fata, gat si decolteu. Dupa 30 de minute se indeparteaza cu un tampon de vata imbibat in infuzie calduta de musetel sau galbenele.

   Masti pentru revigorare

*Facem mixtura dintr-o lamaie verde, o jumatate de portocala si un pahar cu lapte batut. Aplica masca pe fata pentru 20 de minute.

*
Toaca marunt un castravete mic si amesteca-l cu o jumatate de pahar cu iaurt proaspat. Aplica pasta pe fata pentru 5-10 minute si indeparteaz-o cu apa din abundenta.

*Iaurtul natural, preparat in casa, este mana cereasca pentru tenul obosit, care se doreste revigorat. Ajunge sa va intindeti pe fata, cu ajutorul unei pensule, o jumatate de borcanel de iaurt pe care sa il lasati sa se usuce bine, dupa care il indepartati cu lapte caldut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu