Despre mine

Fotografia mea
TARGOVISTE, DAMBOVITA, Romania
Bine ati venit pe blogul meu! Numele meu este Raluca si sunt make-up artistul care-ti face ziua minunata.Am absolvit scoala de machiaj profesional Cotimanis http://www.scoalademachiaj.ro/ scoala cu renume in Romania, scoala unde profesionistii pregatesc profesionisti. Stiu ca se spune ca o imagine face cat o mie de cuvinte si de aceea prefer sa las imaginile sa vorbeasca in locul meu.Aici veti gasi o prezentare a muncii mele si sper din tot sufletul sa ajunga si la voi pasiunea cu care fac aceasta meserie .

joi, 20 octombrie 2011

MASTI PENTRU TENUL GRAS

  Masti pentru tenul gras:

Tenul gras si acneea sunt unele din cele mai mari probleme aleTENULUI. Dificultatile legate de acest tip de ten sunt faptul ca suprafata pielii este foarte uleioasa, atragand particule de praf si mizerie din mediul inconjurator, acestea ducand la aparitia punctelor negre, albe si a cosurilor. 

Pentru acest tip de ten, rolul mastilor este de a curata in profunzime si regla excesul de sebum, si de aceea trebuie sa fie cat mai astringente. 


Ingredientele cele mai indicate sunt: merele, rosiile, taratele, drojdia, lamaile galbene sau verzi, albusul de ou, faina de ovaz, castravetii, mierea, grepfruit-ul sau portocalele, argila, iaurtul si patrunjelul.

Lamaia este unul dintre cei mai buni astringenti.(IN CAZURI DE TEN F IRITAT poti taia o lamaie si freca zonele respective pur si simplu cu feliutele de la acea lamaie)


* Un borcanel de iaurt (50-75 gr) pe care il intindem cu ajutorul unei pensule pe fata. Peste iaurt, lipim feliute de morcov taiate cat mai subtiri. Se lasa masca sa actioneze pana la uscarea completa a iaurtului si se indeparteaza prin spalare cu apa calduta, dupa care fata se tamponeaza usor cu un prosop curat. Ajuta foarte mult deoarece iaurtul regleaza nivelului de hidratare al pileii.

* O lotiune foarte eficienta in cazul acneei si punctelor negre se obtine prin oparirea unei legaturi de patrunjel intr-o cana cu apa. Infuzia obtinuta se lasa la racit cca 2 ore, dupa care se aplica pe fata cu ajutorul unor dischete demachiante imbibate in lotiune. Se lasa sa actioneze pana cand dischetele de vata sunt complet uscate. Are rol antiseptic si de curatare profunda.

* Se amesteca 2 linguri de argila cu o lingurita de apa si o lingurita de iaurt iar crema obtinuta se intinde pe fata. Se lasa sa actioneze 15 minute, apoi se spala. Freaca usor cu degetele cand o aplici. Dupa clatire, sterge fata cu un tampon inmuiat in ceai de menta.

* Curata doua mere si amesteca-le cu o lingura de miere. Lasa sa actioneze 20 de minute dupa care spala fata cu apa din abundenta.

* Aplica pe fata o rosie foarte bine coapta, iar dupa 20 de minute indeparteaz-o cu apa.

* Amesteca doua linguri de tarate cu o lingurita de drojdie, o lingurita de suc de lamaie si o lingura de apa. Maseaza-ti fata cu aceasta pasta in special in zona nasului si a barbiei si evita zona ochilor. Lasa 5 minute sa actioneze, dupa care spala cu apa calduta.

* Ai nevoie de 1 plic praf de argila pe care il poti gasi la orice plafar7apicola, jumatate de fruct de avocado pasat si un galbenus de ou. Amesteca bine, apoi aplica pe fata. Timp de actionare: 10 minute. Clateste apoi fata cu apa calduta.

* Amesteca sucul de la o jumatate de lamaie cu o jumatate de pahar de faina de ovaz si albusul unui ou, dupa care aplica pasta obtinuta pe pielea fetei si indeparteaz-o cand este uscata. Prin aceasta metoda iti vei curata si purifica tenul, eliminand particulele de praf si excesul de sebum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu